Sposób przygotowania:
Tort porzeczkowy
CIASTO:
Utrzeć masło z cukrem, dodając stopniowo 6 żółtek, orzechy, mąkę i proszek.
Wymieszać z ubitymi białkami.
Wlać do natłuszczonej formy i piec 50 minut w temp. 200 stop.C.
MASA:
Sok podgrzać z cukrem i galaretką, wsypać porzeczki.
Biszkopt przekroić, na spód nałożyć zastygnietą galaretkę, nakryć drugim biszkoptem.
Tort posmarować twarożkiem homogenizowanym, ozdobić kiśćmi porzeczek.
Utrzeć masło z cukrem, dodając stopniowo 6 żółtek, orzechy, mąkę i proszek.
Wymieszać z ubitymi białkami.
Wlać do natłuszczonej formy i piec 50 minut w temp. 200 stop.C.
MASA:
Sok podgrzać z cukrem i galaretką, wsypać porzeczki.
Biszkopt przekroić, na spód nałożyć zastygnietą galaretkę, nakryć drugim biszkoptem.
Tort posmarować twarożkiem homogenizowanym, ozdobić kiśćmi porzeczek.