Sposób przygotowania:
Tort poziomkowy
Należy przyszykować niezbędne składniki na tort. W dalszej kolejności należy przesiać mąkę i sparzyć jajka wrzątkiem w celu zniwelowania bakterii chorobotwórczych. Białka oddzielić od żółtek, ubić z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę, dodać żółtka oraz cukier i miksować na jednolitą puszystą i gładką masę, dodać stopniowo przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe należy wylać do wysmarowanej tłuszczem formy prostokątnej z zaokrąglonymi brzegami i włożyć do nagrzanego do temperatury 200-220 stopni C piekarnika na około 30- 40 minut, wyjąć biszkopt i ostudzić. Poziomki umyć, osuszyć i zmiksować blenderem. Przekroić na połowę, skropić świeżym sokiem z cytryny lub z pomarańczy. Według przepisu podanego na opakowaniu wykonać masę śmietankową, na masę nałożyć zmiksowane poziomki i równomiernie rozsmarować na torcie, według przepisu podanego na opakowaniu należy rozpuścić polewę czekoladową i w dowolny sposób dekorować wierzch tortu. Posypać kolorowymi koralikami- posypką. Wyłożyć róże dekoracyjne.
gosia56
gosia56
Znowu zdjęcie sobie a opis z innego tortu????????? czy tak zalezy ci na punktach ze piszesz byle co////????
Pyza
Tak to jest jak się fotografuje dania na imprezach i dorabia do nich przepisy nie bardzo mając pojęcie po pieczeniu.... Ale ponoć moje insunacje jakoby autorka przepisów nie była jednocześnie twórczynią wypieków uwłaczają jej - cóż ..... wystarczy poczytać te "receptury"
gosia56
CZYTAM PRZEPISY AGNIESZKI I sie zastanawiam jak mozna dodawac tyle przepisów codziennie to jest poprostu niemozliwe jezeli by je robiłaś sama to bys nie wychodziła z kuchni??????????????? wiem ze ty sie z tego nic nie robisz bo ile by pisać dalej wstawiasz byle co mi byłoby wstyd wstawiać niektóre zdjecia ciast............
Pyza
Elficzna