kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Tort prowansalski

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Tortt prowansalski!......

Tort prowansalski

Składniki:

Tort prowansalski

 

  • ciasto
  • migdały 20 dag
  • cukier puder 30 dag
  • białka 10 sztuk
  • sok z 1 cytryny
  • masa
  • masło 20 dag
  • cukier puder 20 dag
  • żółtka 1 sztuk
  • migdały 6 sztuk
  • arak 1 kieliszek

Sposób przygotowania:

Tort prowansalski
Obrane i wysuszone migdały zemleć i wymieszać z cukrem pudrem, pianą z białek oraz sokiem z cytryny. Podzielić na dwie części i upiec w tortownicy. Przełożyć placki masą. Masa: Masło z cukrem utrzeć na pianę, dodać żółtko, zmielone migdały (zrumienione w łupinkach) oraz arak.

Tagi:

ciasto