Sposób przygotowania:
Tort sachera
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem oraz 2 łyżkami wody, wymieszać z ubitą pianą. Dodać mąkę z budyniem, proszkiem do pieczenia oraz kakao, a następnie 1/3 utartej na drobnej tarce gorzkiej czekolady. Powoli wlać stopiony przestudzony tłuszcz, przełożyć masę do tortownicy o średnicy 24 cm.
Piec 35 minut w temp. 200 stop. C.
Przestudzony placek przeciąć na 2 części, przełożyć 2/3 konfitury. Podgrzać w rondelku resztę konfitury, posmarować boki i wierzch tortu. Następnie polać ciasto rozpuszczoną czekoladą.
Piec 35 minut w temp. 200 stop. C.
Przestudzony placek przeciąć na 2 części, przełożyć 2/3 konfitury. Podgrzać w rondelku resztę konfitury, posmarować boki i wierzch tortu. Następnie polać ciasto rozpuszczoną czekoladą.