Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Tort serowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

tort serowy trochę inaczej, bo na słono z nowalijkami...

Tort serowy

Składniki:

Tort serowy

 

  • 25 dag twarogu
  • 25 dag sera fety lub bryndzy
  • 10 dag masła
  • 20 dag pikantnych krakersów
  • 3 pęczki rzodkiewek
  • 3 pęczki szczypiorku
  • cebula dymka
  • sól
  • 6 łyżek śmietany
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tort serowy
Masło utrzeć z rozkruszonymi krakersami. Tortownicę wyłożyć aluminiową folią, wyłożyć pastę, ugnieść , schłodzić. Twaróg utrzeć z fetą i przyprawami, dodać drobno posiekane rzodkiewki, pokrojony szczypiorek oraz cebulę i wyłożyć masę serową. Ponownie schłodzić w lodówce. Po wyjęciu ozdobić rzodkiewkami i szczypiorkiem.

Tagi:

sery ser