Malgosia

Malgosia

Szef Kuchni
[Przepisów: 95]

Tort serowy z nadzieniem cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Forma do ciasta powinna być okrągła o średnicy 30 cm i wysokości co najmniej 3 cm. Można jeść na zimno lub ciepło z dodatkiem sałaty.

Tort serowy z nadzieniem cebulowym

Składniki:

Tort serowy z nadzieniem cebulowym

 

Sposób przygotowania:

Tort serowy z nadzieniem cebulowym
Mąkę zmieszać z tartym serem, margarynę pokroić na małe kawałki i położyć na mąkę. Wodę zmieszać z solą i octem, wlać do mąki, zagnieść ciasto i odstawić na 1 godzinę. Ciasto rozwałkować na grubość 3mm i wyłożyć nim formę do pieczenia. Zmieszać składniki przeznaczone na wierzchnią warstwę, doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku, wylać masę na ciasto i piec 15 minut na dużym ogniu w rozgrzanym piekarniku. Ważne, aby upiekła się spodnia warstwa. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Cebulę pokroić w talarki, dusić na oleju, posolić i rozłożyć na cieście.