Sposób przygotowania:
Tort śmietankowy z brzoskwiniami
Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Dodawać porcjami cukier i po 1 żółtku. Nadal miksować tak długo, aż masa będzie sztywna. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodawać porcjami do ubitych jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Wylać do tortownicy 28 cm wyłożonej na dnie papierem do wypieków. Wyrównać powierzchnię i piec w 170 st około 30 min. Wyjąć i ostudzić. Przekroić 2 razy uzyskując 3 krążki. Krem: Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder, śmietan fix i zmiksować do połączenia się składników. Serek mascarpone przełożyć do naczynia i zmiksować. Do serka dodawać porcjami ubitą kremówkę i mieszać łyżką(nie miksować). Pierwszy biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń posmarować kremem, posypać połową pokrojonych brzoskwiń, przykryć biszkoptem, ponownie nasączyć, posmarować krem i posypać resztą brzoskwiń. Przykryć trzecim biszkoptem. Obsmarować boki i górę tortu kremem. Za pomocą tylki w kształcie gwiazdki udekorować tort w kształcie "kwiatów". Kwiaty robimy ruchem okrężnym zaczynając od środka i robiąc coraz większe kółka. Tort schłodzić najlepiej całą noc. Przed podaniem udekorować kuleczkami.
monikaT83
bajtek
alaaa
czemu żal, jak widzę że szybko znika to się cieszę przynajmniej wiem że jest smacznie.:)
alaaa
to nie jest trudne, nie zwlekaj