Sposób przygotowania:
Tort świnka PeppaBiszkopt
Do miski przesiać mąki. Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać cukier stopniowo, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Wsypać mąkę i delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 160ºC przez około 40 minut (do tzw. suchego patyczka).
Przełożenie
Za pomocą ostrego noża wyciąć kształt Peppy, przekroić ciasto na pół. Dolny biszkopt nasączyć sokiem lub herbatą, posmarować konfiturą i warstwą różowej bitej śmietany. Położyć na wierzchu drugą część biszkoptu. Wierzch i boki wysmarować śmietaną. Resztę bitej śmietany zabarwić na ciemniejszy różowy kolor i zrobić kształt buzi, oczu, noska.