Sposób przygotowania:
Tort Tiramisu
Kawę parzymy w 300 ml przegotowanej wody, razem z cukrem i likierem. Ubijamy śmietanę. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem 60 g. Serek mascaropne łączymy z pozostałym pudrem. Z białek ubijamy piane. Do masy z serka dodajemy bita śmietanę, do tego pianę z białek i mieszamy. Kawę schładzamy. Tortownice wykładamy folią spożywczą. Biszkopty nasączamy w kawowym ponczu i układamy ciasno na spodzie formy i po bokach. Na spod biszkoptów nakładamy krem, następnie posypujemy kakao. Kolejna warstwa biszkoptów, znowu krem i kakao. I kolejna warstwa biszkoptów , i krem i kakao. Wstawiamy do lodówki tort na 2 h. Wykładamy potem z formy i ściągamy folię. Róże czekoladowe robimy z czekolady deserowej rozpuszczonej w kąpieli wodnej, dodajemy do niej miód. Wylewamy na papier od drukarki i czekamy około 3 h. Ściągamy masę z papieru i ugniatamy jak plastelinę. Wałkujemy na stole i wycinamy kółka kieliszkiem. Palcami formujemy płatki kwiatka.
dża
zbysiowa
edytaha
Sarenka
mela25
cherry
evita0007
marietta