Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Tort truflowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny tort na różne okazje!

Tort truflowy

Składniki:

Tort truflowy

 

Sposób przygotowania:

Tort truflowy
Ciasto;białka ubić na sztywną pianę i nie przerywając ubijania dodawać po jednym żółtku i dodawać stopniowo cukier.Następnie dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia i wszystko razem dokładnie wymieszać.Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy i piec ok.35min.w 180"C.Wystudzić i w zależności w jak dużej tortownicy je piekliśmy przekroić na 2 lub 3 części Krem;Mleko podgrzać rozpuścić w nim cukier,dodać pokruszone cukierki i cały czas mieszając podgrzewać,aż cukierki się rozpuszczą,wystudzić.Masło utrzeć z żółtkami i nie przerywając ucierania stopniowo dodawać masę truflową i odstawić na 1 godzinę.Blaty biszkoptowe przełożyć przygotowanym kremem,zostawiając trochę,żeby posmarować boki i wierzch tortu. Na koniec tort udekorować według uznania.