Sposób przygotowania:
Tort - truskawkowy
Pieczemy cztery blaty ciasta biszkoptowego wieksze i cztery mniejsze blaty ciasta biszkoptowego.
Masa z kawałkami truskawek -Ubijamy kremówkę na sztywno dodajemy cukier puder i rozpuszczoną żelatynę w 4 łyżkach wody - truskawki kroimy na małe kawałki, mieszamy delikatnie z masą, dzielimy masę na 2 części. Masa z musu- Miksujemy truskawki z 1 łyżką cukru pudru i mlekiem na mus. Ubijamy kremówkę z resztą cukru dodajemy rozpuszczoną żelatynę na końcu mieszamy z utartym musem. Przełożenie tortu-Biszkopt - masa z kawałkami truskawek - biszkopt - masa z musem truskawkowym (troszkę masy zostawić na mały torcik) - biszkopt - druga część masy z truskawkami ( tak samo odłożyć trochę) - biszkopt - Tort przekładamy w zimne miejsce do stężenia mas, tak samo przekładamy masami mini torcik kładziemy na gorę. Tort okładamy ubitą śmietaną kremówką
Masa z kawałkami truskawek -Ubijamy kremówkę na sztywno dodajemy cukier puder i rozpuszczoną żelatynę w 4 łyżkach wody - truskawki kroimy na małe kawałki, mieszamy delikatnie z masą, dzielimy masę na 2 części. Masa z musu- Miksujemy truskawki z 1 łyżką cukru pudru i mlekiem na mus. Ubijamy kremówkę z resztą cukru dodajemy rozpuszczoną żelatynę na końcu mieszamy z utartym musem. Przełożenie tortu-Biszkopt - masa z kawałkami truskawek - biszkopt - masa z musem truskawkowym (troszkę masy zostawić na mały torcik) - biszkopt - druga część masy z truskawkami ( tak samo odłożyć trochę) - biszkopt - Tort przekładamy w zimne miejsce do stężenia mas, tak samo przekładamy masami mini torcik kładziemy na gorę. Tort okładamy ubitą śmietaną kremówką