Sposób przygotowania:
Tort trzy smaki
Biszkopt - ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier i żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do blaszki, pieczemy 20 minut w temperaturze 180. Pieczemy 4 blaty prostokątne biszkoptów lub dwa grubsze i przekrawamy. Mamy mieć 4 blat biszkoptów. Masa czekoladowa - ubijamy kremówkę z cukrem pod koniec dodajemy kakao, i żelatynę mieszamy. Na koniec łyżką wmieszać posiekane migdały. Masa truskawkowa - 1/2 truskawek miksujemy na mus a resztę kroimy w średnią kostkę. Ubijamy kremówkę z cukrem i żelatyną następnie dodać mus truskawkowy. Na koniec łyżką delikatnie wmieszać pokrojone truskawki. Masa bananowa - 2 banany miksujemy na mus,resztę kroimy na kwadraty kropimy sokiem z cytryny. Ubijamy kremówkę z cukrem i żelatyną następnie dodać mus bananowy. Na koniec łyżką delikatnie wmieszać pokrojone banany. Przełożenie ciasta - biszkopt - masa czekoladowa - biszkopt - masa truskawkowa - biszkopt - masa bananowa - biszkopt. Wierzch smarujemy ubitą kremówką z cukrem i żelatyną.
marietta