Sposób przygotowania:
Tort weselny
Musimy upiec dwa biszkopty w tortownicy tych samych rozmiarów , jeden czekoladowy drugi orzechowy . Gdy torty wystygną ścinamy górę do równości i dzielimy na dwie części każdy.Układamy płaty przemiennie . Parzymy espresso i dodajemy 2 łyżki spirytusu lub likieru kawowego .Dokładnie mieszamy i nasączamy ponczem każdy płat biszkopta osobno przed nałożeniem kremu.Galaretki rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody każda , gdy zastygną kroimy je na kosteczki , tak samo jak ananasa .Rodzynki parzymy w gorącej wodzie , czekoladę i orzechy drobno siekamy ..Mleko gotujemy odlawając pół szklanki , w której rozpuszczamy budynie , mąkę i żółtka , zalewamy gotujące się mleko dokładnie mieszając tak by nie powstały grudki.Zostawiamy do wystygnięcia .Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i po łyżce dodajemy zimnego budyniu ,dobrze ucieramy i na koniec dodajemy 3 łyżki spirytusu.Dzielimy na 3 części masę , do jednej wrzucamy orzechy czekoladę i rodzynki , do drugiej galaretki pokrojone w kostki i ananasa .Trzecia pozostaje czysta. Pierwszy płat czekoladowy biszkopta ustawiamy na czymś twardym moze być już nawet tortownica ,nasączamy go i nakładamy połowy masy owocowej , następnie drugi płat orzechowy nasączamy i nakładamy połowę masy bakaliowej. I tak do wyczerpania płatów .Na koniec całość tortu smarujemy czystym kremem jest to dobra baza pod masę plastyczną. Na koniec dekorujemy tort według własnego pomysłu
marietta