kszymon

kszymon

Kucharz
[Przepisów: 13]

Tort winogronowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

polecam smaczny tort jeden z moich ulubionych

Tort winogronowy

Składniki:

Tort winogronowy

 

  • Ciasto:
  • 25 dag mąki,
  • 15 dag masła,
  • 2 żółtka,
  • łyżka cukru pudru.

 

  • Krem:
  • 2 serki homogenizowane naturalne
  • ( po 25 dag) lub 50 dag zmielonego
  • białego sera,
  • 3/4 szklanki cukru pudru,
  • żółtko,
  • kilka kropli zapachu cytrynowego,
  • 50 dag winogron ( ciemnych i jasnych)

Sposób przygotowania:

Tort winogronowy
Z podanych składników zagnieść ciasto,
upiec w formie do tart. Piec w temperaturze
do 200 stopni celsjusza w czasie 35 min.
Ser ( lub serki homogenizowane) utrzeć z
żółtkiem, cukrem pudrem i zapachem.
Masę wyłożyć na przestudzony placek
i ułożyć na nim pierścienie z ciemnych i
jasnych winogron.