belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Tort wiśniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Tort wiśniowy

Składniki:

Tort wiśniowy

 

  • mąka 20 dag
  • kakao 2 łyżki
  • cukier puder 25 dag
  • jajka 8 sztuk
  • masło 10 dag
  • wiórki czekoladowe
  • mrożone wiśnie 50 dag
  • kremówka 1/2 litra
  • cukier 5 łyżek

Sposób przygotowania:

Tort wiśniowy
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać roztopione masło, wsypać mąkę i kakao, połączyć z pianą z białek piec 35 minut w 180C przekroić na 3 krążki. Wiśnie smażyć z cukrem odparować, kremówkę ubić z cukrem, przekładać krążki śmietaną i wiśniami, udekorować wiórkami.

Tagi:

jajko jajka