Sposób przygotowania:
Tort wiśniowy
1.Ubijamy pianę z białek, następnie dodajemy cukier i żółtka nadal ubijając. Mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia wsypujemy przez sitko i delikatnie mieszamy. Przelać ciasto do tortownicy i piec przez ok. 20 minut w temperaturze 1700C. Po upieczeniu i wystygnięciu biszkopt przeciąć na 3 krążki.
2.Masło miksujemy z cukrem pudrem. Po zmiksowaniu dzielimy masę na 3 części. Jedną część mieszamy z kakao, drugą z sokiem cytrynowym, a trzecią z wiśniami- wg uznania.
3. Pierwszy biszkopt smarujemy różową masa i rozrzucamy kawałki czekolady. Przykładamy drugim biszkoptem, smarujemy go białą masą i posypujemy wiśniami. Kładziemy trzeci biszkopt i smarujemy go masą. Na masie według uznania robimy kwiatki z różnych kolorów masy i układamy wiśnie. Boki smarujemy masą i obsypujemy posypką.
2.Masło miksujemy z cukrem pudrem. Po zmiksowaniu dzielimy masę na 3 części. Jedną część mieszamy z kakao, drugą z sokiem cytrynowym, a trzecią z wiśniami- wg uznania.
3. Pierwszy biszkopt smarujemy różową masa i rozrzucamy kawałki czekolady. Przykładamy drugim biszkoptem, smarujemy go białą masą i posypujemy wiśniami. Kładziemy trzeci biszkopt i smarujemy go masą. Na masie według uznania robimy kwiatki z różnych kolorów masy i układamy wiśnie. Boki smarujemy masą i obsypujemy posypką.