Sposób przygotowania:
Tort z konfiturą wiśniową
► Masa serowa : Ser mascarpone utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem na puszystą masę. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym na sztywno. Konfitury lekko podgrzać i zmiksować na gładką masę / podzielić na dwie części /. ► Połową konfitury posmarować pierwszy krążek biszkoptu ( spód tortu ) i obłożyć masą serową, ostrożnie wciskając połówki wiśni w krem, następnie przykryć drugim krążkiem i wierzch posmarować drugą zachowaną częścią konfitury. ► Przygotowaną ubitą na sztywno śmietaną posmarować boki tortu a resztę przełożyć do szprycy z ozdobną końcówką i ozdobić wierzch tortu. Posypać wiórkami czekoladowymi.
marietta
misia14
misia5
julcia12437
Też mam takie pytanie, jeśli chodziło ci o gramy powinnaś napisać g a nie gr. - grosze i czy 25 ml śmietany kremówki to nie za mało ?
julcia12437
misia5
Przepis nie jest zły. Wręcz przeciwnie. Wyjdzie z niego pyszny tort. Brakuje tylko zera. Czasem się zdarzy. Zgobisz jak się pojawi to pewnie dopisze to zero. Pewnie umknęło mu jak pisał, przepis to nie zbrodnia. Zbrodnią byłoby gdyby ilości składników brał z kosmosu, a tak nie jest.
zbysiowa
W ilości śmietany zapewne wkradł się błąd.. ciekawi mnie natomiast po czym sądzisz że przepis jest zły?
msewka
Netka
misia14
Zgobisz
Zgobisz
misia14
dziękuję za informację...
co do śmietany podejrzewałam brak "0"...tort wygląda pięknie i na pewno też jest smaczny:)