Sposób przygotowania:
Tort z kremem cytrynowym i bitą śmietaną
Biszkopt przekroić na trzy krążki. W rondelku zagotować wodę wraz z margaryną. Dodać do niej cukier i gotować na małym ogniu aż się roztopi. Następnie dodać startą skórkę w wyparzonych wcześniej cytryn i wlać z nich sok. Zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w 1/3 szkl. wody i wlać do masy cytrynowej mieszając. Gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje ( powinna mieć konsystencję gęstego budyniu) Gorącą wylać na pierwszy krążek. Na krem wyłożyć drugi krążek i nasączyć go likierem. Odstawić aż krem w biszkopcie wystygnie. Śmietanę ubić ze śmietan fixem ( można do smaku dodać cukier) i wyłożyć śmietanę na drugi krążek. Przykryć trzecim, wyłożyć resztę bitej śmietany rozsmarować na całej powierzchni toru i dowolnie dekorować.