Sposób przygotowania:
Tort z kremem jogurtowym
...wkładamy do tortownicy, wstawiamy do zimnego piekarnika i po jego włączeniu pieczemy na umiarkowanym ogniu około 25 minut. Następnie odstawiamy ciasto, aby wystygło. Jogurt mieszamy z utartą skórką cytryny i wyciśniętym z niej sokiem oraz z żółtkami i cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w letniej wodzie (około 0,5 filiżanki) i po upływie kilku minut dodajemy do masy jogurtowej, po czym odstawiamy w chłodne miejsce, by krem nieco stężał. W tym czasie ubijamy oddzielnie pianę z białek oraz śmietankę. Tej ostatniej odkładamy pół kubka do przybrania, resztę mieszamy wraz z ubitą pianą z białek z kremem jogurtowym. Gotowym kremem zalewamy ciasto w tortownicy i wstawiamy je do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem ozdabiamy tort plasterkami owoców i resztą ubitej śmietanki.