Sposób przygotowania:
Tort z malinami
Białka na biszkopt oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier dalej ubijając, na koncu dodajemy żółtka z łyżką octu, również ubijając. Następnie wsypujemy mąkę, wszystko delikatnie mieszamy szpatułką. Wlewamy do formy wysmarowanej masłem i bułką tartą, pieczemy przez 40 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy biszkopt wystygnie należy go przeciąż na 3 części.
2 torebki herbaty zaparzamy, czekamy aż ostygnie. Naszą kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy 5 łyżkek cukru pudru i dwa śmietan-fixy.
Na koniec robimy masę budyniową, którą pokryjemy tort. Z pół litra mleka odlać szklankę, w szklanće wyrabiamy budyń. A resztę mleka zagotowujemy. Do zagotowanego mleka dodać cukier i masło. Po rozpuszczeniu cukru i masła wlewamy mleko z budyniem, czekamy aż zgęstnieje.
Nasz biszkopt nasączamy hebratą, następnie przekładamy kremówką, na której układamy maliny. Na ostatniej warstwie smarujemy masę budyniową, dekorujemy wg. uznania. Wkładamy do lodówki do ścięcia się masy budyniowej i kremówki.
Smacznego!
2 torebki herbaty zaparzamy, czekamy aż ostygnie. Naszą kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy 5 łyżkek cukru pudru i dwa śmietan-fixy.
Na koniec robimy masę budyniową, którą pokryjemy tort. Z pół litra mleka odlać szklankę, w szklanće wyrabiamy budyń. A resztę mleka zagotowujemy. Do zagotowanego mleka dodać cukier i masło. Po rozpuszczeniu cukru i masła wlewamy mleko z budyniem, czekamy aż zgęstnieje.
Nasz biszkopt nasączamy hebratą, następnie przekładamy kremówką, na której układamy maliny. Na ostatniej warstwie smarujemy masę budyniową, dekorujemy wg. uznania. Wkładamy do lodówki do ścięcia się masy budyniowej i kremówki.
Smacznego!