Sposób przygotowania:
Tort z owocami
BISZKOPT:
Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z białkami. Dodać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia- wymieszać.
Piec w tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym, przez 25 minut w temp. 170 stop. C. Po ostudzeniu przekroić na 4 części.
KREM:
Rozpuścić galaretkę w 1/2 szklanki wody gorącej, ostudzić. Masło utrzeć z połową cukru pudru, dodawać stopniowo galaretkę płynną oraz zimne mleko. Pod koniec dodać pozostały cukier i aromat.
PONCZ:
Do naparu herbacianego dodać cukier, sok z cytryny, aromat, wymieszać.
Nasączyć dolną część tortu ponczem, posmarować marmoladą, położyć następną część i po nasączeniu posmarować kremem i tak wszystkie warstwy. Wierzch tortu oraz boki posmarować cienką warstwą kremu. Udekorować kremem i truskawkami, schłodzić.
Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z białkami. Dodać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia- wymieszać.
Piec w tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym, przez 25 minut w temp. 170 stop. C. Po ostudzeniu przekroić na 4 części.
KREM:
Rozpuścić galaretkę w 1/2 szklanki wody gorącej, ostudzić. Masło utrzeć z połową cukru pudru, dodawać stopniowo galaretkę płynną oraz zimne mleko. Pod koniec dodać pozostały cukier i aromat.
PONCZ:
Do naparu herbacianego dodać cukier, sok z cytryny, aromat, wymieszać.
Nasączyć dolną część tortu ponczem, posmarować marmoladą, położyć następną część i po nasączeniu posmarować kremem i tak wszystkie warstwy. Wierzch tortu oraz boki posmarować cienką warstwą kremu. Udekorować kremem i truskawkami, schłodzić.