Sposób przygotowania:
Tort z polewą i kokosemBiszkopt
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, po czym dodać cukier, nadal miksując dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, po czym delikatnie wymieszać z ciastem. Tortownicę średnicy 24 cm posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wylać ciasto. Wstawić biszkopt do nagrzanego piekarnika do temp.160 C i piec ok. 30 min. Po upieczeniu pozostawić do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty.
Masa czekoladowa

Czekolady połamać i rozpuścić w gorącym mleku, po czym ubić kremówkę na sztywno i połączyć z masą czekoladową, dokładnie wymieszać.
Przełożenie

Biszkopty przełożyć masą czekoladową, wstawić do lodówki.
Polewa

Składniki polewy wsypać do garnka, po czym cały czas mieszając zagotować, pozostawić do ostudzenia, po czym wylać na tort.
Dekoracja

Schłodzony tort udekorować ciastkami i czekoladkami