Sposób przygotowania:
Tort z polewą i kokosemBiszkopt
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, po czym dodać cukier, nadal miksując dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, po czym delikatnie wymieszać z ciastem. Tortownicę średnicy 24 cm posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wylać ciasto. Wstawić biszkopt do nagrzanego piekarnika do temp.160 C i piec ok. 30 min. Po upieczeniu pozostawić do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty.
Masa czekoladowa
Czekolady połamać i rozpuścić w gorącym mleku, po czym ubić kremówkę na sztywno i połączyć z masą czekoladową, dokładnie wymieszać.
Przełożenie
Biszkopty przełożyć masą czekoladową, wstawić do lodówki.
Polewa
Składniki polewy wsypać do garnka, po czym cały czas mieszając zagotować, pozostawić do ostudzenia, po czym wylać na tort.
Dekoracja
Schłodzony tort udekorować ciastkami i czekoladkami