Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Tortellini z grzybowym sosem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tortellini w kremowym ,mocno grzybowym sosie z warzywami

Tortellini z grzybowym sosem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tortellini z grzybowym sosem

 

  • 1 opakowanie tortellini z grzybami
  • 2 garście suszonych leśnych grzybków
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz świeżo zmielony
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 pęczek natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Tortellini z grzybowym sosem
Pokruszone grzyby zalać 1 litrem wody i postawić na ogniu.Dodać obrane , pokrojone marchewki i pietruszkę.Gotować ok. pół godziny ,posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i zabielić śmietanką wymieszaną z mąką . Przez chwilę gotować na małym ogniu cały czas mieszając i na koniec jeszcze doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem . Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu i dodać do sosu. Porcje na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.
Tortellini z grzybowym sosem
Grzyby ugotować z warzywami i zabielić śmietanką wymieszana z mąką
Tortellini z grzybowym sosem
Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu i dodać do sosu
Tortellini z grzybowym sosem
Etap 3

Tagi:

grzyby