Sposób przygotowania:
Tortilla - przepis podstawowy
Mąkę połączyć z solą i smalcem. dokładnie wyrobić ciasto, stopniowo dolewając wodę ( do uzyskania konsystencji ciasta makaronowego). Cienko wywałkować i smażyć na patelni o grubym dnie bez używania tłuszczu, do momentu zbrązowienia placków (ok 30 sekund).
Gość
A to link do stronki, na ktorej mozna zobaczyc - jak sie robi podobne placki o nazwie CHAPATTI
Przepis tam jest taki: maka biala - 1i1/2 kubka
sol - 1/4 lyzeczki lub mniej albo wcale
olej - 3 lyzeczki
woda -do 1/2 szklanki
Na tej stronie jest bardzo dokladnie pokazane jak to zrobic - wychodzi 9sztuk.
Smacznego
ptychu
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
stokrotka24
lara1908
olciaky
kasandra6
bolobolo
Marta.
Fetka
Evi
ViraMacPira
ewaelzbieta
jazzmj