Sposób przygotowania:
Tortilla w szczypiorkowym cieścieNaleśniki
![Tortilla w szczypiorkowym cieście Tortilla w szczypiorkowym cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tortilla-w-szczypiorkowym-ciescie-ze-skladnikow-przygotowujemy-ciasto-nalesnikowe-i-smazymy-cienkie-placki-351642.jpg)
Składniki na naleśnikowe ciasto wymieszać. Smażyć na odrobinie oleju cienkie placuszki.
Farsz
![Tortilla w szczypiorkowym cieście Tortilla w szczypiorkowym cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tortilla-w-szczypiorkowym-ciescie-przygotowujemy-ulubione-skladniki-farszu-351643.jpg)
Parówki gotujemy. Pieczarki płuczemy, kroimy na małe kawałki, podsmażamy z cebulą. Kapustę kroimy.
Zawijanie
![Tortilla w szczypiorkowym cieście Tortilla w szczypiorkowym cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tortilla-w-szczypiorkowym-ciescie-nalesnik-smarujemy-ketchupem-i-sosem-nakladamy-dodatki-i-zawijamy-351645.jpg)
Usmażone naleśniki kładziemy na kawałku folii aluminiowej. Smarujemy ketchupem, sosem czosnkowym lub majonezem. Posypujemy kapustą pekińską i pozostałymi dodatkami. ewentualnie doprawiamy jeszcze np pieprzem kajeńskim. Smarujemy jogurtem naturalnym i zawijamy.