Sposób przygotowania:
Tortilla z warzywami
Składniki na ciasto zagnieść stopniowo wlewając wodę,ciasto powinno być dość twarde,następnie przykryć miską i odstawić je na pół godziny.Po tym czasie ciasto podzielić na 6 równych części i wałkować bardzo cienkie placki.Placki smażyć na gorącej suchej patelni po kilka chwil z każdej strony. Warzywa umyć i osuszyć.Pomidory i rzodkiewki pokroić w plasterki.Ogórek obrać i pokroić w słupki ,a jajka na ćwiartki,szczypiorek drobno posiekać. Składniki sosu dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na upieczone placki tortilli nałożyć równe porcje warzyw i jajek.Podawać udekorowane sosem i szczypiorkiem.
zbysiowa
Babeczka35
Dziękuję;)
misia5
Babeczka35
Pyszne i zdrowe:)