Sposób przygotowania:
Tortille z kuleczkami i chińskim sosem
Grzyby mun zamoczyć na 15-20 min w gorącej wodzie, ugotować, pokroić na drobne kawałki. Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką i szczyptą przyprawy 5 smaków do dań chińskich oraz kilko ma listkami kolendry. Uformować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, a nawet mniejsze. Smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju, potrząsając patelnią, aby zarumieniły się z każdej strony. Dodać grzyby mun i sos Chiński Łowicz. Trzymać na małym ogniu. W 6 kokilkach umieścić połówki placków tortilla. Następnie liście sałaty oraz kuleczki orientalne z sosem. Powciskać pokrojone w paski: paprykę, ogórka i piórka cebuli. Można podawać ze świeżą kolendrą. Można też podgrzać sos osobno i wysmarować nim placki tortilla, a następnie umieszczać kolejno sałatę, mięso, warzywa i zwijać dowolnie;)
Wokalista
Sarenka
Natala1210
jaNina
tuptusp
A.B.
evita0007