Sposób przygotowania:
Tortille z pieczenią wieprzową
Zaczynam od przygotowania pikantnego sosu, mieszając pastę z papryki z keczupem i przyprawami do uzyskania jednolitej konsystencji. Na każdym placku tortilli rozsmarowuję sos, posypuję liśćmi kapusty pekińskiej pokrojonej w paseczki i cebulą pokrojoną w piórka. Na środku układam plaster pieczeni pokrojony w cienkie paseczki. Posypuję odsączoną z zalewy kukurydzą, na wierzchu dodaję łyżkę sosu. Zawijam tortille i układam je na rozgrzanej suchej patelni grillowej. Lekko dociskając silikonową szpatułką podgrzewam je z obu stron.*taka jak w tym przepisie: https://gotujmy.pl/pasta-kanapkowa-z-cukinii-i-papryki,przepisy,102560.html **ja użyłam domowy keczup, ale sprawdzi się również dobrej jakości keczup ze sklepu