Sposób przygotowania:
Tortille z sezamowym kurczakiem
Pierś kurczaka myjemy, kroimy na ok 4 cm słupki. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, jajku (również doprawionym) i sezamie. Sałatę, ogórka i pomidora myjemy. Sałatę targamy na mniejsze kawałki, ogórka w słupki, a pomidora w większą kostkę. Kukurydzę odsączamy na sitku, ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Majonez łączymy z ketchupem i wodą. Mieszamy aż znikną wszystkie grudki. Olej wlewamy do niewielkiego garnka i do rozgrzanego wrzucamy po kilka kawałków panierowanego mięsa. Smażymy często przewracając na lekko złotawy kolor. Dużą patelnię rozgrzewamy i delikatnie rumienimy nasze tortille. Ciepłe smarujemy odrobiną sosu i układamy nasze warzywa. Układamy kawałki kurczaka, polewamy sosem i posypujemy szczypiorkiem. Podwijamy odrobinę dołu tortilli a następnie zwijamy boki do środka. Owijamy folią aluminiową i zajadamy ze smakiem :)
weronikaS
rzelkazag
Weroniko, to nie trzeba patrzeć... to trzeba działać :) Proste, w miarę szybkie i... no tak:) Smakuje wyśmienicie, zwłaszcza z tym sosem!