zaraza555

zaraza555

Kucharz
[Przepisów: 10]

Tortina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny deser o bardzo ciekawym smaku

Tortina

Składniki:

Tortina

 

  • 1 kostka sera półtłustego
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 cukry waniliowe
  • 1 paczka biszkoptów
  • 1 łyżka masła
  • ½ łyżki cukru pudru
  • 2 galaretki agrestowe
  • 2 śnieżki
  • 1 ½ szklanki mleka

 

Sposób przygotowania:

Tortina
Ser zmiksować z masłem, cukrem i cukrem waniliowym . Galaretki rozpuścić w 1 szklance wody, dodać żelatynę. 2 śnieżki ubić w 1 ½ szklanki mleka. Mleko dodać do sera, następnie galaretki cytrynowe, wszystko zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, wyłożyć masę. Gdy lekko zastygnie ułożyć brzoskwinie, na wierzch zalać galaretki agrestowe rozpuszczone w 3szklankach wody.

Tagi:

biszkopt sery ser