mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Toruńskie jajka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne jajka na twardo z tuńczykiem po toruńsku

Toruńskie jajka z tuńczykiem

Składniki:

Toruńskie jajka z tuńczykiem

 

  • 4 jajka
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 marchewka

Sposób przygotowania:

Toruńskie jajka z tuńczykiem
Marchewkę obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Jajka umyć, ugotować na twardo. Marchewkę i jajka ostudzić. Jajka obrać, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, wymieszać z 1 łyżką majonezu, tuńczykiem i chrzanem. Przyprawić solą i pieprzem. Białka wypełnić farszem wypukle. Posmarować je majonezem. Marchewkę zetrzeć na tarce z małymi otworami. Połowę jajek posypać marchewką, pozostałe natką. Ułożyć na półmisku i podawać.

Tagi:

jajko sosy jajka