Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Tosty z bakłażanem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tosty z grilla lub z tostera

Tosty z bakłażanem i mozzarellą

Składniki:

Tosty z bakłażanem i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Tosty z bakłażanem i mozzarellą
Bakłażana umyć, pokroić w grube plastry, posolić i odstawić na godzinę. Opłukać i wytrzeć papierowym ręcznikiem. Posmarować z obu stron oliwą i opiekać na grillu z obu stron. Razem z plastrami bakłażana można opiekać również pieczywo (można to zrobić później w tosterze). Pomidora i mozzarellę pokroić na plastry. Na gotowych podpieczonych kromkach ułożyć po plasterku bakłażana, sera mozzarelli i pomidora. Przyozdobić świeżą bazylią.