Sposób przygotowania:
Tort orzechowy na moje 30 urodziny
Białka oddzielamy od żółtek, Białka ubijamy na sztywno z cukrem cukrem waniliowym, do żółtek dodajemy olej i ocet, i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy, mąkę łączymy ze startymi orzechami, biszkoptami Do ubitych białek dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy, następnie dodajemy mąkę z orzechami i biszkoptami i delikatnie łączymy. Masę wylewamy do wytłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy i pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zostawiamy do wystygnięcia, następnie kroimy na 3 blaty. Mleko łączymy z cukrem, zagotowujemy, następnie gotujemy na małym ogniu przez 20 minut , dodajemy orzechy, cały czas mieszając gotujemy jeszcze około 10 minut, aż orzechy wchłoną cały płyn. zostawiamy do wystygnięcia. Masło spieniamy, następnie dodajemy schłodzoną masę orzechową i wódkę. Cappucino słodzimy dodajemy wódkę i mieszamy. ponczem nasączamy blaty biszkoptu. Biszkopt przekładamy kremem, smarujemy nim też boki i wierzch tortu, zostawiamy ozdabiamy i zostawiamy do schłodzenia.