Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Tradycyjna fasolka po bretońsku .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tradycyjna fasola po bretońsku

Tradycyjna fasolka po bretońsku .

Składniki:

Tradycyjna fasolka po bretońsku .

 

  • 250 g białej fasoli
  • 250 g wędlin
  • Mały przecier pomidorowy
  • Musztarda
  • Tymianek
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjna fasolka po bretońsku .
Fasolę moczymy ok. 24 godzin (zalewamy woda aby przykryła fasolę). Gotujemy w tej samej osolonej wodzie, do miękkości. Na patelni podsmażamy wędliny. Jeśli w fasolce jest zbyt dużo wody, część wylewamy, dodajemy przesmażone wędliny, przecier pomidorowy, łyżkę musztardy, łyżkę suchego tymianku. Kosztujemy, jeśli jest mało słono – solimy. Najlepsza jest podgrzana po raz drugi. Podajemy np z bagietką