nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Tradycyjne kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Nadają się na szybki, tradycyjny obiad.

Tradycyjne kotlety mielone

Składniki:

Tradycyjne kotlety mielone

 

  • 50 dag mięsa mielonego z łopatki
  • 1 mała cebula
  • czerstwa bułka
  • 1 jajko
  • przyprawa uniwersalna, pieprz, papryka słodka
  • bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne kotlety mielone
1. Mięso mielone wrzucamy do miski, wbijamy do niego jajko. 2. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do masy. 3. Cebulę obieramy, bardzo drobno siekamy, a następnie dodajemy ją do całości, 4. Doprawiamy i wyrabiamy jednolitą masę. 5. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy ze świeżo ugotowanymi ziemniakami i surówką, na przykład z buraczków.