gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Tradycyjne pączki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

tradycyjne pączki z marmoladą, posypane cukrem pudrem. Pomimo tego że są pracochłonne to warto zrobić swoje.

Tradycyjne pączki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tradycyjne pączki

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne pączki
Do mleka dodać 50g cukru i pokruszone drożdże. Podgrzać aż drożdże i cukier się rozpuszczą. Do ciepłego mleka z drożdżami wsypujemy szklankę mąki i zostawiamy do wyrośnięcia. z 10 jaj oddzielić żółtka, żłótka i 5 jaj, 100g cukru podgrzać mieszając trzepaczką do temp. 30 stopni. Zaczyn wymieszac z masą jajeczną. wsypać mąkę i wyrabiać. Na koniec dodać rozpuszczone maslo i wyrabiać. Odstawić do wyrośnięcia. Pączki nadziewamy marmoladą i smażymy.
Tradycyjne pączki
wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrosniecia.
Tradycyjne pączki
formujemy paczki i nadziewamy marmolada.