Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Racuszki z owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Drożdżowe racuchy z dodatkiem bananów oraz jabłek posypane cukrem pudrem to smaczna przekąska do kawki.

Racuszki z owocami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuszki z owocami

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z owocami
Drożdże wymieszaj z letnim mlekiem , cukrem i odstaw w ciepłe miejsce na 25 minut. 

Mąkę wymieszaj z cukrem waniliowym, cynamonem dodaj rozczyn drożdżowy oraz jajko. Wymieszaj.

Odstaw ciasto pod przykryciem na 1 h. Jabłko i banana obierz i pokrój na kawałki dodaj do ciasta.

Olej rozgrzej na patelni i nakładaj po 1 łyżce ciasta , smaż z obu stron na złoty kolor.

Ostygnięte posyp cukrem pudrem.
Racuszki z owocami
Drożdże wymieszaj z letnim mlekiem , cukrem i odstaw w ciepłe miejsce na 25 minut.
Racuszki z owocami
Mąkę wymieszaj z cukrem waniliowym, cynamonem dodaj rozczyn drożdżowy oraz jajko.
Racuszki z owocami
Jabłko i banana obierz i pokrój na kawałki dodaj do ciasta.
Racuszki z owocami
Olej rozgrzej na patelni i nakładaj po 1 łyżce ciasta , smaż z obu stron na złoty kolor. Ostygnięte posyp cukrem pudrem.