Sposób przygotowania:
Racuszki z owocami
Drożdże wymieszaj z letnim mlekiem , cukrem i odstaw w ciepłe miejsce na 25 minut.
Mąkę wymieszaj z cukrem waniliowym, cynamonem dodaj rozczyn drożdżowy oraz jajko. Wymieszaj.
Odstaw ciasto pod przykryciem na 1 h. Jabłko i banana obierz i pokrój na kawałki dodaj do ciasta.
Olej rozgrzej na patelni i nakładaj po 1 łyżce ciasta , smaż z obu stron na złoty kolor.
Ostygnięte posyp cukrem pudrem.
Mąkę wymieszaj z cukrem waniliowym, cynamonem dodaj rozczyn drożdżowy oraz jajko. Wymieszaj.
Odstaw ciasto pod przykryciem na 1 h. Jabłko i banana obierz i pokrój na kawałki dodaj do ciasta.
Olej rozgrzej na patelni i nakładaj po 1 łyżce ciasta , smaż z obu stron na złoty kolor.
Ostygnięte posyp cukrem pudrem.