reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Tradycyjne roladki w nie tradycyjnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tradycyjne roladki u nas, bo ile gospodyń to tyle przepisów i każda ma swój, ale sos to już na pewno moje tradycyjne.

Tradycyjne roladki w nie tradycyjnym sosie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tradycyjne roladki w nie tradycyjnym sosie

 

  • 6 plastrów schabu

 

 

  • ogórek konserwowy lub kiszony - średniej długości

 

  • 1 cała kiełbasa toruńska

 

  • musztarda

 

 

  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

 

  • 1 l bulionu lub wywaru warzywnego

 

  • cebula

 

 

  • olej do obsmażenia

Sposób przygotowania:

Tradycyjne roladki w nie tradycyjnym sosie
Ogórek kroimy na 6 części. Paprykę i kiełbasę kroimy na paski o długości ogórka, kiełbasę dzielimy na 6 części Schab cienko rozbijamy dość cienko, najlepiej przez folię. Każdy kawałek smarujemy musztardą. Układamy po kawałku papryki, ogórka i kiełbasy. Zwijamy tak jak krokiety i spinamy. Krótko obsmażamy na gorącym oleju. Cebulę kroimy w kosteczkę, a resztę kiełbasy w półplasterki- przesmażamy na tym samym oleju. Cebulę i kiełbasę podlewamy bulionem, dodajemy przyprawy i roladki dusimy 15-20 minut. Miękkie roladki wyjmujemy, a sos bardzo dokładnie miksujemy. Na koniec sos można przetrzeć przez sito- będzie aksamitny. Mąkę mieszamy w 1/4 szklanki zimnej wody, wlewamy do gorącego sosu i zagotowujemy. Na koniec doprawiamy do smaku.
Tradycyjne roladki w nie tradycyjnym sosie
Roladki dusimy razem z kiełbasą i cebulką,

Tagi:

kielbasa schab