Sposób przygotowania:
Tradycyjne roladki w nie tradycyjnym sosie
Ogórek kroimy na 6 części. Paprykę i kiełbasę kroimy na paski o długości ogórka, kiełbasę dzielimy na 6 części Schab cienko rozbijamy dość cienko, najlepiej przez folię. Każdy kawałek smarujemy musztardą. Układamy po kawałku papryki, ogórka i kiełbasy. Zwijamy tak jak krokiety i spinamy. Krótko obsmażamy na gorącym oleju. Cebulę kroimy w kosteczkę, a resztę kiełbasy w półplasterki- przesmażamy na tym samym oleju. Cebulę i kiełbasę podlewamy bulionem, dodajemy przyprawy i roladki dusimy 15-20 minut. Miękkie roladki wyjmujemy, a sos bardzo dokładnie miksujemy. Na koniec sos można przetrzeć przez sito- będzie aksamitny. Mąkę mieszamy w 1/4 szklanki zimnej wody, wlewamy do gorącego sosu i zagotowujemy. Na koniec doprawiamy do smaku.