Sposób przygotowania:
Roladki z suszonymi pomiodorami
Mięso po umyciu i osuszeniu rozbić dość dokładnie, aby powstał ładny kawałek mięsa, następnie posmarować każdy kawałek mięsa musztardą i zostawić na minimum 1 godzinę. Zielonki jeśli mamy w całości to ostrym nożem (bez rozmrażania) pociąć na mniejsze kawałki na patelni podgrzać masło i dodać do niego grzyby oraz 1/2 cebuli pokrojonej w drobną kostkę, posypać solą i pieprzem, dusić wszystko kilka minut do momentu zmięknięcia grzybów, następnie przestudzić. Na zamarynowane mięso rozsmarować grzyby i na środku ułożyć po jednym suszonym pomidorku, delikatnie zwinąć mięso jak tradycyjne roladki tak, aby nadzienie nam nie wysunęło się z mięsa. Zwinięte roladki spiąć wykałaczką lub zawiązać nicią, po wierzchu posypać solą oraz pieprzem i zrumienić na smalcu, następnie przełożyć do innego garnka, a na tłuszczu zrumienić drugą część cebuli tez pokrojona w drobna kostkę po podsmażeniu cebule dodać do mięsa,można tez to zrobić razem jeśli mamy większą patelnie. Do garnka z mięsem dolać 1 szklankę gorącej wody, dodać kilka ziaren kolorowego pieprzu, 3-4 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy, czosnek oraz szczyptę soli i szczyptę chili, dusić pod przykryciem do miękkości pod koniec dodać wino i już bez przykrycia odparować troszkę nadmiar płynu.