Tradycyjne zapiekanki z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i aromatyczne zapiekanki w sam raz na kolację

Tradycyjne zapiekanki z kiełbasą

Składniki:

Tradycyjne zapiekanki z kiełbasą

 

  • 50 dag - pieczarki,
  • 3 szt - cebula,
  • 30 dag - kiełbasa śląska,
  • 15 dag - ser żółty,
  • 5 szt - bułki ,
  • sól ,
  • pieprz czarny,
  • olej do smażenia,

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne zapiekanki z kiełbasą
Pieczarki oczyścić i umyć, cebulę obrać. Następnie kiełbasę, cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Najpierw podsmażyć na oleju kiełbasę wraz z cebulą, a potem dodać pieczarki i smażyć razem do momentu aż pieczarki będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bułki przekroić na pół, ułożyć na blaszce. Na każdą połówkę bułki nakładać porcję farszu. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim zapiekanki. Zapiekać do momentu aż ser rozpuści się.

Tagi:

sery ser kielbasa