joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Tradycyjny barszczyk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Prosty, sprawdzony przepis na barszczyk czerwony.

Tradycyjny barszczyk

Składniki:

Tradycyjny barszczyk

 

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny barszczyk
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Dodajemy udko, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy przez 20 minut. Buraki obieramy i kroimy je w dość małą kostkę. Szczypiorek i pietruszkę myjemy i drobno siekamy. Do gotującej się zupy dodajemy szczypiorek, natkę, buraki, cukier, sok z cytryny i ziele angielskie. Na patelni szklimy drobno posiekaną cebulę i również dodajemy ją do barszczu. Całość gotujemy przez pół godziny. Smacznego:)