karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Tradycyjny kotlet schabowy na obiad

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlet schabowy idealny do obiadu.

Tradycyjny kotlet schabowy na obiad Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tradycyjny kotlet schabowy na obiad

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny kotlet schabowy na obiad
Schab kroimy na ok. 2 cm plastry, które rozbijamy tłuczkiem tak, aby były cienkie. Źle rozbite schaby są żujące. Rozbite plastry schabu przyprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu rozbijamy jajka, które także przyprawiamy solą i pieprzem. Do innego naczynia płaskiego wsypujemy bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster schabu moczymy w rozmąconym jajku. Potem przekładamy do naczynia z bułką tartą i obtaczamy schab z obu stron. Jeśli lubimy grubą panierkę, możemy powtórzyć czynność (jajko i bułka tarta). Obtoczone plastry schabu kładziemy na gorący olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego :)
Tradycyjny kotlet schabowy na obiad
Schab pokrojony w plastry, rozbite tłuczkiem i przyprawione solą i pieprzem.
Tradycyjny kotlet schabowy na obiad
Kotlety schabowe podczas smażenia na gorącym oleju.