Sposób przygotowania:
Tradycyjny miodownik
Ciasto wykonanie: Mąkę, cukier sól i sodę mieszamy. Dodajemy kawałki zimnego masła i siekamy z mąką ąz powstaną malutkie grudki.
Do ciasta wlewamy miód i dodajemy rozkłócone jajka. Zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 4 równe części zawijamy każdy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na około 20 minut.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Placek rozwałkujemy wkładamy do blachy i każdy pieczemy około 15 minut.
Krem wykonanie: W garnku podgrzewamy mleko, dodajemy cukier i kaszę mannę doprowadzamy do wrzenia, mieszamy gotując około 3 minut. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch i dodajemy po łyżce kaszy manny ciągle ucierając.
Na końcu dodajemy aromat migdałowy.
Krem dzielimy na 3 części. Ciasto przekładamy kremem. Wierzch polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami włoskimi.
Do ciasta wlewamy miód i dodajemy rozkłócone jajka. Zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 4 równe części zawijamy każdy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na około 20 minut.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Placek rozwałkujemy wkładamy do blachy i każdy pieczemy około 15 minut.
Krem wykonanie: W garnku podgrzewamy mleko, dodajemy cukier i kaszę mannę doprowadzamy do wrzenia, mieszamy gotując około 3 minut. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch i dodajemy po łyżce kaszy manny ciągle ucierając.
Na końcu dodajemy aromat migdałowy.
Krem dzielimy na 3 części. Ciasto przekładamy kremem. Wierzch polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami włoskimi.