Sposób przygotowania:
Tradycyjny sernik czekoladowy
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części i wkładamy do lodówki.
Ser mielimy dwa razy. Z białek ubijamy sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do sera dodajemy resztę składników oraz żółtka. Mieszamy. Delikatnie łączymy z białkami.
Na natłuszczoną blaszkę wykładamy jedną część ciasta, na to masę serową i na koniec wykładamy pozostałe ciasto.
Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach, po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Upieczony sernik polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy skórką pomarańczową i suszoną żurawiną.
Smacznego.
Ser mielimy dwa razy. Z białek ubijamy sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do sera dodajemy resztę składników oraz żółtka. Mieszamy. Delikatnie łączymy z białkami.
Na natłuszczoną blaszkę wykładamy jedną część ciasta, na to masę serową i na koniec wykładamy pozostałe ciasto.
Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach, po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Upieczony sernik polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy skórką pomarańczową i suszoną żurawiną.
Smacznego.