Sposób przygotowania:
Trata cytrusowa
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier dodać zimną margarynę i żółtka . Dodać 1 łyżkę śmietany oraz 1 łyżkę otartej skórki z pomarańczy, szybko zagnieść ciasto. Następnie ulepić kulę, włożyć do torebki foliowej i chłodzić w lodówce przez 1 godzinę. W między czasie nagrzać piekarnik do 180 st. C. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować ok 4-5mm. Przenieść ciasto do formy za pomocą wałka. Docisnąć dokładnie do dna i boków. Spód ciasta nakłuwać widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć fasolą. Piec ok 15 min, zdjąć obciążenie i papier, po czym piec jeszcze 10 min, aż będzie lekko rumiane. Po upieczeniu ostudzić. Przygotować krem: Pomarańcze sparzyć wrzątkiem zetrzeć z nich skórkę , następnie zostawić 1/2 pomarańcza a z reszty wycisnąć sok. Wycisnąć sok również z cytryny i grejpfruta. W rondlu rozpuścić masło przykręcić płomień wsypać cukier i wlać soki wymieszać. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 4 łyżkach wody. Mieszając gotujące się soki wlać zaczyn z mąki i jeszcze chwilę gotować mieszając tak aby krem był jak bardzo gęsty kisiel. Zestawić z ognia i gorącą masę wlać na ciasto. Pomarańcze pokroić na cienkie plastry i położyć na krem. Zostawić całość aby wystygła.