Sposób przygotowania:
Tarta jabłkowo-bananowa
Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, Wbić żółtka jajek, dodać margarynę pokrojoną w kawałki. Zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny. W tym czasie przygotować masę. Jabłka i bananu obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce na dużych oczkach ( jeśli jabłka są soczyste odcisnąć sok). Dodać cynamon, cukier do smaku i wymieszać. Po pół godzinie rozwałkować ciasto z lodówki. Wyłożyć nim wysmarowaną masłem blaszkę (również brzegi blaszki), nakłuć widelcem. Na ciasto wyłożyć masę jabłkowo- bananową. W palcach zagnieść margarynę, cukier puder i mąkę na kruszonkę Posypać nią wierzch ciasta. Piec w temp. 160 stopni przez 45-50 minut.