Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Trójkaciki kakaowo-śmietankowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ciasto z dodatkiem kawy..

Trójkaciki kakaowo-śmietankowe

Składniki:

Trójkaciki kakaowo-śmietankowe

 

  • Biszkopt :
  • 9 jajek
  • 9 łyżek cukru
  • 9 łyżek maki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyzki kakao
  • Masa:
  • 1,5 kostki masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

 

Sposób przygotowania:

Trójkaciki kakaowo-śmietankowe
Z 2/3 składnikow na biszkopt upiec biszkopt jasny, z reszty biszkopt ciemny ( z dodatkiem kakao). Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem (doziemnego też kakao) . Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Biszkopt jasny przeciąć na pół.
Kawę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Ostudzić. Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder i zmiksować. Pod koniec dodać kawę i znów zmiksować.
Biszkopty przełożyć masa 9jasny+masa+jasny+masa+ciemny+masa)