Sposób przygotowania:
Trójkaciki kakaowo-śmietankowe
Z 2/3 składnikow na biszkopt upiec biszkopt jasny, z reszty biszkopt ciemny ( z dodatkiem kakao). Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem (doziemnego też kakao) . Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Biszkopt jasny przeciąć na pół.
Kawę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Ostudzić. Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder i zmiksować. Pod koniec dodać kawę i znów zmiksować.
Biszkopty przełożyć masa 9jasny+masa+jasny+masa+ciemny+masa)
Kawę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Ostudzić. Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder i zmiksować. Pod koniec dodać kawę i znów zmiksować.
Biszkopty przełożyć masa 9jasny+masa+jasny+masa+ciemny+masa)