Sposób przygotowania:
Trójkąty z białką kiełbasą i podsmażaną kapustą
Kapustę kroimy na drobno i gotujemy 10 min. Odcedzamy i wykładamy na patelnię z rozgrzanym smalcem. Dusimy do miękkości. Doprawiamy majerankiem, odrobiną soli i pieprzem ziołowym do smaku. Dodajemy również łyżkę kminku, dokładnie mieszamy. Odstawiamy aby lekko ostygło. Kiełbasę pozbawiamy osłonek i wykładamy do miski, mieszamy z jeszcze ciepłą kapustą. Ciasto kroimy na kwadraty, każdy smarujemy jajkiem, wykładamy porcję nadzienia. Składamy na pół i za pomocą widelca dociskamy do siebie brzegi. Układamy na blasze wyłożonej papierem, smarujemy resztą jajka i posypujemy kminkiem. Pieczemy w 200 stopniach około 25 – 30 min, powinny się ładnie zarumienić.
miszkas
Ela Dz
Niech Kania podrzuci wypróbujemy. ;)