Sposób przygotowania:
Paszteciki z farszem z białej kiełbasy
Przygotować rozczyn - pokruszone drożdże, 2 łyżki mąki i 1 łyżeczkę cukru zalać ciepłym mlekiem odstawić do podrośnięcia.. Do dużej miski wsypać mąkę wymieszaną z solą. Dodać jajo, wlać rozczyn, wyrobić. Wlać rozpuszczoną, lekko przestudzoną margarynę, dobrze wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto zawinąć w czystą ściereczkę - najlepiej zawiązując po przekątnej rogi ścierki, włożyć do dużego garnka z wodą. Odstawić w ciepłe miejsce i czekać aż ciasto wypłynie. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę rozwałkować, podsypując mąką, aby się nie kleiło do drewna i wałka. Wycinać prostokąty w które włożymy farsz. Farsz : Białą kiełbasę rozciąć i wyjąć zawartość dodać czosnek rozgnieciony w prasce i pokrojoną w kostkę cebule wymieszać. Farsz nakładać na ciasto i delikatnie zlepiać. Piec ok 20-25 minut w temp. 180 stopni