Sposób przygotowania:
trójsmakowe ciasto Mariel
Biszkopt przygotowujemy tradycyjnie . Jajka rozbijamy oddzielamy białka od żółtek , białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno dodajemy cukier , ubijamy, następnie dodajemy żółtka dalej ubijamy na koniec mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia . Na wyłożoną papierem do pieczenia formę , przelewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut . Zawsze sprawdzam wykałaczką czy ciasto w środku jest upieczone. Wyciągam ciasto z piekarnika i zostawiam do wystudzenia.Tym razem użyłam gotowego kremu ajerkoniakowego , przygotować wedle wskazówek na opakowaniu , ale dla lepszego smaku dodałam 2 łyżki advokata .Tak przygotowaną masą smaruję zimny już biszkopt .Truskawki myjemy , obieramy ze szypułek i osuszamy , ewentualnie kroimy na mniejsze kawałki , mandarynki sparzamy obieramy ze skórek. Owoce układamy na masie .Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i tężejącą zalewamy owoce .